Så plötsligt är jag framme i Baliemdalen och står bredvid en man som är naken, förutom sitt penisfodral. Danifolket. Första inspelningsdagen för mig. Kontrasterna är enorma. Jag försöker ta in men känner att det är mycket. Jag tänker på berättelse om indianhövdingen som sätter sig ner på perongen efter att ha anlänt med tåget. Någon frågar varför, och han förklarar att han måste vänta in sin själ. Precis så känner jag nu. Jag har flugit från andra sidan jorden, passerat ett antal flygplatser, och pulsen av allt det som vårt moderna samhälle består av. Det har tagit mig 7 flygplansbyten att ta mig hit och nu står jag här med honom, en man som fortfarande använder stenyxa, bambukniv och bil och båge för sin överlevnad. Jag fundera över hur jag ska möta honom. Jag inser att det bästa sättet jag kan möta honom på är med min själ, Men har den hunnit i kapp? Vi ser varandra i ögonen. Vi ler, vi skrattar, säger varandras namn och någonstans där är isen bruten. Vi möts! Och jag kan inte låta bli att undra över vilka tankar som far igenom hans huvud. Jag vet att för mig kommer det att ta lång tid att smälta allt från dagens inspelning. Jag har dansat och sjungit med vackra kvinnor iklädda endast kjolar. Hjälp dem att laga mat och betraktat skådespelet av ett krig mellan två stammar. Jag önskar att jag kunde dela med mig av alla bilder från idag. Men jag väljer den här och sänder kramar och kärlek från west Papua hem till Sverige. #resa #äventyr #expidition #theexplorers #indonesien #westpapua www.theexplorers.com #kram #kärlek #livet #världen #kontraster #naturfolk #tahandomdig #tahandomvarandra